HTML

Nyolcak

8 kolléga rejtett bejegyzései

2011.02.12. 09:49 Mesemese

Reggeli lelkiismeret-penzum

 Ha a reggel úgy kezdődik, hogy van egy motorja, indikátora: penzuma, ami beindítja a napot, és sajátommá teszi, akkor azt a napot megnyertem! Mert reggel elvégzem a magamét, és nem lesz bántó a többi időt ( amely csak mint ráadás szerepel ) odaajándékozni a professzionális-munkapenzumnak! És ideje elgondolkodni, mi lehetne a társadalmi penzum. Ahova betagozódom, mit adok én a többi embernek, a társadalomnak cserébe azért, hogy eltart engem. Vagy fenntart.

A reggel kezdődjék saját magammal. Legyen idő, melyet belakhatok. Mindebbe most jelen pillanatba a szakdolgozat, az angol, a futás tartozik. Ezek a legfontosabbak!!! Miért?

 Mert ezek azok a tevékenységek, amiket nem lehet kampányszerűen csinálni. Vannak dolgok, amiknek jót tesz a kampány, és nem lehet minden egyformán fontos! Tehát bizonyos dolgokat nem fogok most mindennap csinálni. DE az említettekre vonatkozólag kérem az Urat:

"mindennapi kenyerünket, add meg nekünk MA" ( is ).

 A futás a legfontosabb fizikai, és az ebből fakadó szellemi, lelki állapotok miatt. Az "átlátszó oroszlánok feloldódnak", akár a táncban, ami szintén fontos.

 De most én a reggelek kidologozásába kezdek bele, és ezekre KONCENTRÁLOK!!!

A reggelbe bele kell, hogy férjen az ANGOL ismétlés, tanulás, szelektálás, téma-halmazok felgörgetése, tupírozása. Mindez a nyelvvizsga célja felé vezet, mely majd március 26-án lesz, és lassan jelentkeznem kell rá.

 A reggelek mindentől függetlenek kell, hogy legyenek. A majdani munkámtól, és egyéb feladatoktól. Ezek a saját-idő burkában, és generátorában kell, hogy működjenek- mármint ezek a feladatok-, és semmi nem szabad, hogy elvegyen belőle. Amikor majd 8ra járok dolgozni, ami hamarosan be fog következni / amire szintén egy előkészítő tervvel fogok dolgozni /akkor is meg kell, hogy legyen a reggel, a hajnal, mely az enyém!!!

 Nézzük az időkereteket, mettől-meddig gyakorolom be a dologot. Van néhány időkeret:

1. a szakdolgozat időkerete április 10-e. Ezután NEM foglalkozhatom írással!!! Hiszen már csak a formai dolgokat kell csinálnom, és az OTDK forduló is április 14-16.

2. az angol nyelvvizsga jelentkezési határideje február 18. Ez azt jelenti, hogy addig nagyon komolyan át kell gondolnom, képes leszek-e felkészülni, úgy, hogy sikerüljön, nehogy ismét ablakon dobjam ki a nem általam megkeresett pénzt. Előreláthatólag éppen 6 hetem van az ANGOL nylevvizsgára. Erre úgy teszek kísérletet, hogy mától fogva gyakorolok február 18-ig, és abból látni fogom hogyan haladok.( erre van 6 napom).

3. ami a futásban motivál, az a március 1-ei buli. Ki kell jelölni célokat. Én most ezt jelöltem ki. Ezen a héten már 2szer futottam, tegnap voltam táncon. A napi penzum-mozgás is meg kell, hogy legyen! persze ez az egészség, tesi-lelki miatt van!

 Tehát a leírt 3 legfontosabb dolog: 1. FUTÁS! 2. ANGOL  3. SZAKDOGA

A feladat a KONCENTRÁCIÓ: arra, amire szeretnék, és nem arra, amire nem-szeretnék! Erre a reggel a legnagyobb lehetőség. De talán az estéből is szánok rá majd.

Tehát elindult most a háromhónapos tervemnek a folytatása, amelyből 3 hetet gyakorlatilag elpazaroltam. Talán túl nagy táv volt a 3 hónap. Most akkor lett egy :

10 HETES TERVEM. ( kicsit több a nyolchetesnél ) Ennek első hetét élem le most, és az első hét szakdolgozati termése is 5 oldal kell, hogy legyen. Azonban, ha minden héten 5 oldalat írok, csak áprilisra leszek készen, ami késő. Ezért fel kell emelni legalább 7re a heti oldalszámokat, és március negyedik hetére befejezni. Mindezt azért, hogy március 5.hetében és április első hetében korrigálhassak. És amint mondtam, 10-e után már nem nyúlhatok hozzá, max. formailag!!! Ez a mostani tervem, célom!

Az angollal  a mindennapi gyakorlás, a heti három óra ( h-sz-p), kicsit aggaszt a bizonytalan tényező, hogy nem tudom, mikor vesznek fel, mert abban a pillanatban megszűnik a szabadidő ilyen bőkezű önbeosztása, és CSAK A REGGELEK maradnak.

A futásnak meg a járuléka: egyrészt, hogy reggel történik, másrészt, hogy a táncot más időpontokban ha tartják, arra is elmehetnék, haramdrészt, ehhez a kosztot igazítani ( napi 5ször- kidolgozni ahogy írom a blogot ).

 Hát ezek a céljaim. Mindeközben keresztül, kasul szövik életemet az időpontok, és a várományos, közben felbukkanó feladatok-tervek. De ezekről most tekintetem nem vehetem el. Ez egy 10 hetes koncentrációs gyakorlat! Önfegyelemmel, önuralommal, öncoachinggal. Mindeközben mennek a chat-játszámák, emberi kapcsolatok ( melyek tanulságai ide is szűrődnek ), és valóságos lelkigyakorlattá válik, hogy hogyan tartózkodjam az ítélettől ( ha valaki mondd valamit, nem tegyek hozzá értékítéletet- ez Hadot kapcsán fontos a szakdogámba). tTehát időmet úgy kell kezelnem, beosztanom, szeretnem, hogy lehetőséget adjak a folyamatosan változó világnak, hogy bármikor beléphet, átírhaatja, egyáltalán nem bizonyos, hogy az a cél fog bekövetkezni, amit magamnak terveztem....de hiszen a jelmondatom:

"Nem rajtam Áll, de rajtam Bukik!", vagyis mindent meg kell tennem érte, hogy ezt az edzéstervet véghezvigyem. Ami lelkigyakorlat is valójában. Bár vezető nélkül ( ami most a blog...az írás(-gyógyítása), az Úristen, akire figyelmezek, és a kedves emberek körülöttem. És ha szakadnak a húrok, Mercyhez megyek.)

Most pedig, futáááááássss!

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nyolcak.blog.hu/api/trackback/id/tr532655460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása